Archiv 2018

30. 12.   Vyrazili jsme na výlet užít si taky trošku sněhu. Pejsci byli nadšení a my taky. Jackie měla nadšení jako štěňátko, když vystoupila z auta a mohla se začít spokojeně válet.
 
 
jednoznačně nejšílenější zlaťáček v naší smečce - prostě Blue
 
 
 
voda je vášeň a je úplně jedno kolik je venku stupňů
 
 
17. 12.   Velmi smutný den, odešel za duhový most Luky. Přes rok bojoval s nemocí a bojoval do poslední chvíle. Těměř rok žil se třemi nohami a dokázal, že ani to není překážkou užívat si život na plno.
Andílku náš byl jsi náš první zlaťáček. Tolik jsme toho spolu zažili, tolik jsi nás toho naučil a tolik jsi nám toho dal. Strašně moc nám chybíš.
Luckas Chlupaté štěstí "Luky"    17. 7. 2007 - 17. 12. 2018
 
 
28. 11.   Letos byl krásný pozdim. Pejsci si užívali vycházky na louce i v lese. Nyní je Luky po operaci, ale svůj boj nevzdává. Je stále šťastný, spokojený a hravý. Blue si léčí zraněnou packu a také je to na dobré cestě. Takže za chvíli snad budeme opět vyrážet ven s celou smečkou.
 
Aimee, Shadow, Luky, Amanda, Blue, Chilli a Jackie
 
 
 
 
 
 
ani na výletech psiska nechybí
 
 
26. 11.   Přišli mi krásné fotky Caira. Panička ho nechala krásně nafotit fotografkou a podělila se se mnou o výsledek. Sluší mu to. No posuďte sami.
 
Cairo se svou spolubydlící Jess a kamarádkou
 
 
 
2. 11.   O víkendu se konal IX. Rožbmerský pohár - všestranné zkoušky přinášení retrieverů v Třeboni. Počasí nám zrovna nepřálo. Po oba dva dny pršelo, ale to nás od účasti na zkouškách neodradilo. Vzhledem ke zranění psů jsem nakonec nastoupila já s Amandou a Shadowem. Amanda předváděla opět krásnou práci. Díky limintí známce z paměti k aportu, kde přeběhla kus a dohledávala skončila ve III. ceně. Shadow pracoval s nadšením sobě vlastním. Můj malý gumídek občas překypoval energií i tam, kde by zrovna nemusel, ale tyto náročné zkoušky zvládnul a stává se tak všestranně lovecky upotřebitelný a může se pyšnit titulem "U" za jménem.
Byl to úžasný víkend s přáteli. Letos to byly naše poslední zkoušky. Teď už nás čekají hony na drobnou.
 
Love Is All Around Black Brianta - III. cena 464 bodů
Arny Jackie´s dream - III. cena 421 bodů
 
Shadow a Amanda
sobotní nástup na zkoušky - je vidět co si o tom černoušci myslí :D
 
 
 
13. 9.   Klubové všestranné zkoušky přinášení retrieverů Týn nad Vltavou
O víkendu nás pro změnu čekaly zkoušky všestranné. Původně jsme měli nastoupit obá, ale okolnosti to chtěli jinak.    A tak nastoupil Peťa s Shadowem a Chilli. Shadow není zvyklý s Peťou pracovat a navíc zrovna neměl svůj den, takže vypadl. Za to Chilli pracovala úžasně. Na svých prvních všestrankách podávala krásné výkony. První den na poli a na vodě pracovala bezchybně. Druhý den neměla náladu na barvě, ale zvládli ji dojít za 2. Poté ji čekal malý les, kde kromě dvou malých zaváhání pracovala opět bezchybně. Chilli zkoušky dokončila ve II. ceně a stává se tak všestranně lovecky upotřebitelná.
Peťa s Chilli zvládli během několika málo týdnů vytvořit sehranou dvojici.

April Jackie´s dream „U“ – II. cena 493 bodů
 
 

 
 
5. 9.   Všechna štěňátka se již dávno rozutekla do nových domovů. Přejeme jim hlavně zdraví a pohodový život ve svých rodinách.
 
 
 
 
 
3. 9.   O víkendu se také konalo Severomoravské derby retrieverů Kokory. Původně se měl účastnit Shadow, ale vzhledem k tomu, že Chilli se nemohla účastnit původně plánovaných zkoušek, tak měla nastoupit ona. Ale díky skvělým kamarádům, kteří za námi přijeli z Bratislavy a oba dny zkoušek byli s námi, aby mohli pohlídat malou, jsme se mohli účastnit obá. Hani a Peťo moc děkujeme! Bez vás by to nešlo.
Derby byla taková zkouška, já si s Shadowem pokazila vlečky na nácviku, takže postupně napravujeme a Chilli pracuje s Peťou pouze pár týdnů (celou dobu pracovala se mnou, ale Peťa se rozhodl s ní zkusit složit všestranky).
V sobotu se konaly podzimní zkoušky obá zkoušky dokončili ve II. ceně. V neděli se konaly zkoušky z vodní práce tam se Shadow rozhodl, že nebude v rákosí vyhledávat aktivně čtyři minuty, když ho měl během chvilky proběhaný a zjistil, že tam nic není. Takže známka 2 a II. cena. Chilli si práci užívala a zkoušky dokončila v I. ceně. Obá nám udělali velkou radost.
 
April Jackie´s dream "Chilli" - derby celkově 6. místo (ze 17) KPZ II. cena, KZVP I. cena
Arny Jackie´s dream "Shadow" - derby celkově 9. místo KPZ II. cena, KZVP II. cena
 
nervozita v sobotu na nástupu a pohoda v neděli po zkouškách
 
čekáme na nedělní nástup
 
 
1. 9.   Dnes se konala národní výstava psů Florcanis v Olomouci. Této výstavy se účastnil náš odchov Baddýsek a dopadl fantasticky. Ve třídě otevřené získal hodnocení V1 CAC (ze tří). Posuzovala paní J. Jindřichovská. Z Baddýska nám vyrostl krásný klučík. Děkuji moc páníčkům za prezentaci a gratuluji ke krásnému úspěchu!
 
Baddy Jackie´s dream - NV Florcanis V1 CAC
 
 
 
 
27. 8.   O víkendu se konala mezinárodní soutěž retrieverů v Chudeřicích. Této nejvyšší kvalifikační soutěže se měla možnost účastnit Amanda i Aimee. Vzhledem k tomu, že jsme neměli možnost s Peťou nastoupit obá, domluvili jsme se, že nastoupím já. Počasí se naštěstí umoudřilo a byly to první dny po dlouhé době bez tropických teplot. Což se na radosti z práce rozhodně projevilo. Amanda měla první den smůlu na poli, pobíhal jí tam zajíc a ji stopa živé zvěře zajímala víc, než vyhledávání, ale zvládla to i když za delší čas, což ji hodilo limitní známkou do druhé ceny. Aimee pracovala první den krásně, ale druhý den se na její práci projevila únava. Ale i přesto zkoušky zvládla dokončit. Byl to krásný pocit vést na takové soutěži dva psy a s obouma dojít úspěšně až do konce
 
Love Is All Around Black Brianta - MSR II. cena
Aimee Jackie´s dream - MSR III. cena
 
 
 
 
20. 8.   V sobotu jsme se vydali na klubové zkoušky z vodní práce do Dolních Vilémovic. Vzhledem k tomu, že holky se rozhodly hárat, tak nastoupil Shadow. Počasí bylo opět tropické, ale los nám tentokrát vyšel trošku příznivěji. Práce v rákosí byla jedna z prvních. Shadow odvedl krásnou práci i přes probíhající srnku na chůzi si dokázal nakonec udržet pozornost a vyznačenou trať dojít.
Arny Jackie´s dream "Shadow" - KZVP I. cena, res. CACT
 
ranní nástup a odpolední vyhlášení
 
flatí účastníci zkoušek
 
oba kluci úspěšně vodky došli v I. ceně
 
 
 
30. 7.   V sobotu se konaly zkoušky z vodní práce v Popůvkách. Já na tyto zkoušky původně jít neplánovala, ale nakonec nás přesvědčili kamarádi, že je máme "za rohem" tak jsme spolu vyrazili. Rozhodla jsem se vzít Aimee. Nikdy na vodkách ještě nebyla a já bych si přála u každého psa mít všechny mnou vybrané typy zkoušek složené.
Počasí bylo jako celé léto tropické. Upřímný obdiv patří všem psům co ten den pracovali, v takových podmínkách to bylo velmi náročné. Při rozlosování do skupin mě děsila představa, že slídění v rákosí a dohledávka nás čeká až na konci. I přes šílené počasí Aimee pracovala úžasně a zkoušky došla bez jediného zaváhání. Byl to jeden z těch víkendů, na který se nezapomíná.
Aimee Jackie´s dream KZVP - I. cena CACT, CCT, vítěz zkoušek
 
 
 
 
24. 7.   Minulý týden jsme si užili krásný pohodový den strávený na Vranově. Moc děkujeme přátelům za možnost navštívit je a užít si skvělý den.
 
tak a hurá na procházku
 
krásná vyhlídka na Bítov
 
jezírko lásky - zde jsme si trošku pocvičili
Chilli a Blue
 
Amanda a Shadow
 
Aimee a máma Jackie
 
nejen retrívři umí aportovat
 
návštěva konopné farmy nesměla chybět - psi si odpočinuli a nabrali sílu na další cestu
 
odpočinek na konci vycházky
 
večerní foto zleva: Luky, Quinty, Blue, Shadow, Jackie, Amanda, Aimee a Chilli
 
 
20. 7.   Štěňátka se postupně rozjíždí do nových domovů. Přeji vám prckové šťastný a pohodový život ve svých rodinách.
troška té sourozenecké lásky
 
 
 
17. 7.   Dnes má Luky 11 let. I když má pouze tři nohy, tak na radosti ze života mu to rozhodně neubralo. My si nepřejeme nic jiného jen ať je stále tak šťastný, zdravý a plný elánu.
 
 
 
25. 6.   Zatímco v Budějovicích si užívají štěňátka my si užíváme výcvik.
Aimee
 
Amanda a Shadow (máma a syn)
 
 
18. 6.   Štěňátkům jsou již čtyři týdny. Stávají se z nich pěkně akční malé piraňky. Už mají i svá jména. Pejsci: Danny, Django, Duffy a Dusty. Fenečky: Daisy, Deborah, Dixie a Dutchess.
 
 
pejsci
 
fenečky
 
 
12. 6.   Užíváme si společné chvíle na výcviku, na vycházkách, u vody i v lese.
 
Aimee a Shadow
 
Chilli a Aimee
 
Aimee - její vášeň pro práci je úžasná, má velkou chuť pracovat stejně jako její máma
 
Chilli
 
Amanda a Shadow (aneb i takto se dá přinést králík z dohledávky)
 
Aimee
 
Shadow, Chilli a jejich máma Amanda
 
v těchto parných dnech je zábava u vody ta nejlepší odměna
 
 
26. 5.   Štěňátkům už je týden, krásně rostou, všechna už více než zdvojnásobila svoji váhu. Beuška se o ně vzorně stará. Pejsek je volný. V případě zájmu mne neváhejte kontaktovat.
 
pejsci
 
fenečky
 
šťastná maminka Bea
 
 
22. 5.   Dnes je to pět let co se Jackie a Emiliovi narodilo jedno krásné štěňátko. Aimee naše zlatá hlavně ať jsi
i nadále zdravá, spokojená a stejně střeštěná jako do teď. Máme tě moc rádi.
foto: Hanka Smutná
 
 
19. 5.   Rok a den po narození vrhu C se narodil náš vrh D. Beuška se stala maminkou 8 štěňátek. Porod probíhal rychle a bez komplikací. Máme 4 pejsky a 4 fenečky. Štěňátka se narodila a budou vyrůstat u Beušky v Českých Budějovicích. Některá štěňátka jsou ještě volná, v případě zájmu mě neváhejte kontaktovat.
 
 
 
18. 5.   Dnes je to rok co se v naší stanici narodil náš vrh C. Miláčkové naši chlupatí všechno nejlepší přejeme. Hodně zdraví, krásný, šťastný a pohodový život a i nadále milující páníčky. Cairo, Cidíku, Cookie, Time, Candy, Coco, Cayuško a Berry všechno nejlepší.
 
 
7. 5.   Užíváme si výcvik
 
Shadow
 
Chilli - vždy plná neuvěřitelné energie a nadšení pro jakoukoliv činnost
 
 
1. 5.   Beuška si užívá klidu a pohody, pomalu se připravuje na blížící se porod.
 
 
 
14. 4.   Jaro je podle mě to nejkrásnější roční období. Letos je pro nás vyjímečné, nezapomenutelné. Stali jsme se hrdými rodiči úžasné holčičky. Smečka ji přijala naprosto bez problémů.
 
 
pejsci si zvykají na vycházky s kočárkem - postupně se učí nezavazet v cestě
 
vycházky si pejsci velmi užívají, vypadají jako prasátka, ale šťastná prasátka
 
Vycházky si užívá i Luky. Málo kdo by poznal, že mu chybí noha. Na vycházkách používá vozík, ale když je taková možnost užít si pobyt ve vodě a v bahně, tak vozík sundáme a užívá si volného pohybu. Je pro něj sice náročnější, ale zlvádá to a života si užívá na maximum. Děkujeme za každý den, co tu může být s námi.
 
 
28. 3.   Víkend strávený na cvičáku. Oproti minulému týdnu nám počasí přálo. Psiska si užila hru, pohodu a samozřejmě i trošku výcviku.
 
během pauzy ve výcviku se najde vždy spousta kamarádů na společné blbnutí
 
nejen hra, ale i výcvik - tentokrát hlavně Aimee a Shadow
 
volné chvíle si všichni umí užít
 
 
jaká máma, taková dcera (Jackie a Aimee a milovaný klacek)
 
Chilli a Shadow
 
 
23. 3.   Nejen na zkouškách, ale i v přírodě jsme si užívali víkend. Pejskům chladno vůbec nevadilo a spokojeně dováděli. Za fotky moc děkuji Hance S.
Amanda a její výrazy
 
dcera s matkou - holky podobu nezapřou (Blue a Jackie)
 
Chilli
 
kousat klacky to je zábava
 
spokojenost po úspěšných zkouškách
 
 
20. 3.   Včera byla Beuška (Bea Blanche Jackie´s dream) nakryta Edou (Woodstar Iceman) pejskem importovaným z Dánska. Zda se krytí podařilo a v Českých Budějovicích se budou moci těšit koncem května na štěňátka se dozvíme kolem 13. dubna. Štěňátka budou odchována u majitelky Beušky. 
Eda a Bea
 
 
19. 3.   Další krásné fotky našich odchovů. Děkujeme za vzornou péči a těšíme se na další fotky.
 
Cassis "Tim"
 
 
Cairo a jeho kamarádka Jessy
 
 
Andy
 
 
 
Atrey "Lucky"
 
 
 
17. 3.   S Chilli (April Jackie's dream) jsme úspěšně složili zkoušku BH dle mezinárodního zkušebního řádu. Počasí zkoušelo co vydržíme, zima, teplota kolem nuly a stále foukající vítr. Ale nedaly jsme se a na "plac" si to šly užít. A to Chilli opravdu umí. Získaly jsme 58 z 60 možných bodů.
 
 
12. 3.   Víkendové počasí bylo velmi přívětivé.
Sobotní dopoledne jsme strávili na cvičáku. Tentokrát jsem si na výcvik vzala Chilli. Její nadšení pro jakoukoliv práci je prostě úžasné.
 
pocvičili jsme nejen ve skupině, ale i samy
 
radost ze společné práce je na obou stranách
 
po cvičáku jsme se vydali s celou smečkou na vycházku
   vycházku si užil i Luky z operace se uzravuje a my doufám, že zdraví mu vydrží co nejdéle               Jackie
 
 
26. 2.   Přidávám pár foteček našich odchovů. Mají se ve svých rodinách báječně. Budu se těšit opět na další fotky od všech majitelů
 
Bagheera "Bruno" život ve Švýcarsku si prostě umí užívat
 
 
Cairo
 
 
Caya
 
 
Cid
 
 
Candy
 
 
23. 2.   Krásné zimní focení. Počasí nám přálo a pejsci samozřejmě nesměli chybět.
 
 
 
21. 2.   Po delší době jsme se dočkali krásně slunečného a zároveň mrazivého dne. Škoda tohle počasí nevyužít k pořádné vycházce.
 
 kvalitu sněhu je třeba řádně vyzkoušet   
 
jaká máma, taková dcera (Blue s Jackie) 
 
ségry bláznivý obě milují sníh a pohyb
 
d    Jackie každou volnou chvilku využívá k válení ve sněhu
 
typičtí flati - anebo kontrola kapes musí být, co kdyby tam byl pamlsek
Chilli               
 
nejen Jackie se ráda válí i Shadow si to umí užít
 
 
7. 2.   O  víkendu se v Brně konala mezinárodní výstava psů. V sobotu flaty posuzovala paní Claudia Berchtold z Rakouska a v neděli pan František Korda. Zlaté retrievery v sobotu posuzoval pan František Korda.
sobota
zlatý retriever Barney Jackie´s dream "Endy" v silni obsazené třídě otevřené V (neměl svůj den a nechtělo se mu prezentovat)
flat coated retriever April Jackie´s dream "Chilli" - VD4 v silně obsazené třídě otevřené, Chilli získala krásný posudek od této přísné rozhodčí
 
neděle
Chilli - V3 (ze 6) ve třídě otevřené
 
 
 
29. 1.   Poslední lednový víkend jsme se vydali na zříceninu hradu Cimburk. Ani sníh nás neodradil. Výlet to byl krásný, pejsci si užili sníh, který u nás v té době nebyl. Výhled ze zříceniny také stal za to, jen škoda těch stromů bez listů.
d
cesta na zříceninu
 
dorazili jsme k cíli
 
vyhlídky stály za to
 
 
 
23. 1.   Konečně napadl sníh i u nás. Zimní vycházky mají hned jiné kouzlo. Ze sněhu jsme nadšení nejen my, že konečně nemusíme mýt všechny packy, ale hlavně pejsci.
 
Aimee
 
Jackie
miluje válení ve sněhu a také zkoumání nových stop
 
Shadow
 
Blue
stále v pohybu a stále stejně praštěná
 
že by něco dobrého k snědku?
 
 
 
15. 1.   V sobotu 13. 1. se v Brně konala Hanácká národní výstava psů. Této výstavy se účastnili dva naše odchovy Endy a Baddýsek. Obá se vystavovali ve třídě otevřené. Posuzovala paní rozhodčí Ingrid Grill z Rakouska. Obá měli krásné posudky a super výsledky. Velká gratulace patří paničkám za krásné umístění a skvělé vystavení.
 
Barney Jackie´s dream "Endy" - V1 CAC, národní vítěz, CAC ČMKU, BOS
Baddy Jackie´s dream - V4
Endík a Baddy
 
 
1. 1.   Do nového roku přejeme hlavně hodně zdraví, štěstí, pohody a příjemných zážitků