Archiv 2017

17. 12.   Místo předvánočního stresu pohoda na cvičáku. Tentokrát si pocvičili Shadow a Chilli. Po dlouhé době na cvičáku a nebylo to tak hrozné, jak jsem čekala. Jsou to malí šikulové.
 
nejdřív je třeba se pořádně seznámit
 
pak si pocvičit
 
ne oni vůbec nesomrují a fakt doma občas dostanou nažrat
 
s ukradenou hračkou se hraje nejlépe
 
 
15. 12.   Návštěva v Bratislavě byla jako vždy úžasná! Vycházky, troška výcviku, pohoda, relax a celá smečka u toho nesměla samozřejmě chybět. Hani a Peťo děkujeme moc za vše!!!
 
 
troška výcviku není nikdy na škodu
 
 
Lukásek byl také s námi a užíval si plného komfortu - ani operace a léčení nás nedonutí ho nechat doma. Byl šťastný a spokojený a my doufáme, že mu to ještě dlouho vydrží!
 
volný pohyb ten si prostě umí užít
 
po pořádné vycházce je třeba si kvalitně odpočinout
 
 
11. 12.   Sobotní hon místního sdružení patřil opět k těm vydařenějším. Pejsci si užili práci v nelehkém terénu, ale odměnou jim bylo dostatek aportů. Bohužel zranění si nevybírají a Amandu jsme museli uprostřed honu odvézt domů, naštěstí se nejedná o nic vážného a pomalu se uzdravuje.
 
přestávka po druhé leči
 
unavené u výřadu - Jackie může být na své holky pyšná, jdou v jejích stopách
 
 
10. 12.   Dnes slaví naši černoušci už třetí narozeniny. Všem našim miminkům přejeme hlavně hodně zdraví a i nadále milující páníčky a úžasný život.
 
 
4. 12.   I u nás si můžeme v tuto dobu užívat trošky sněhu. Psiska řádí, běhají, válí se, jsou prostě spokojení.
 
jaká máma, taková dcera - holky často běhají někde spolu (Jackie a Aimee)
 
 
co to je chvilka klidu a zastavit se - to Blue nezná
 
 
27. 11.   Nejen pohodu a cvičení si člověk užívá na cvičáku, ale občas je třeba udělat i nějaou tu práci. Chlupáčci samozřejmě nesměli chybět. Únava a spokojenost z celodenního pobytu venku na nich byla večer znát.
Chilli nesmí nikde chybět, ani vrčícího stroje se nezalekne
 
Quinty a Lukásek
 
místo de se připravuje jídlo je třeba pravidelně kontrolovat
 
a když náhodou při míchání ukápne, je třeba vše uklidit - nevadí, že guláš vůbec není pro ně a byl horký
 
 
19. 11.   Sezóna honů na drobnou je v plném proudu.
únava po honě je na některých znát
 
ale ta jejich spokojenost a radost za to stojí
 
 
7. 11.   Pro nás poslední letošní zkoušky byly zkoušky přinášení retrieverů v Týně nad Vltavou. S Aimee letos nemáme zkouškové štěstí, osudnou se nám stala hned dopolední disciplína čtverec. Nevím co se dělo, ale Aimee nedohledala kus. V naší skupině tato disciplína dostala do III. ceny i z kušené psy. Pro Aimee byla ovšem osudná. Amanda se díky této disciplíně dostala do III. ceny, ale zkoušky úspěšně dokončila.
 
Love Is All Around Black Brianta - ZPR III. cena
 
 
1. 11.   O víkendu se konaly všestranné zkoušky přinášení v Třeboni. Počasí bylo vzhledem k vichřici obzvláště v neděli velmi nepříznivé. Silný vítr a déšť se stal osudný Aimee, která si s větrem nebyla schopná poradit na dohledávce na louce. Šly jsme na řadu v největším větru a dešti, tak jsme druhý den vypadli.
Amanda měla tu smůlu, že na barvu šla jako poslední, zvěř, silný vítr a padající stromy jí nedovolili soustředit se jako obvykle a díky této disciplíně skončila ve III. ceně. Ovšem její práce v sobotu na poli byla úžasná, rozhodčí nešetřili chválou a Amanda získala ocenění za nejlepší práci na poli.
Zkoušky úspěšně dokončila také Bea s paničkou a stala se tak všestranně lovecky upotřebitelnou. Nyní může nosit za jménem titul "U". Moc gratuluji! Jsem na vás pyšná.
Vyhlášení zkoušek probíhalo za svitu svíček, protože v okolí nefungoval kvůli větru elektrický proud. Po cestě popadané stromy. Bylo to opravdové dobrodružství, ale důležité bylo, že jsme se všichni vrátili ve zdraví domů.
 
Love Is All Around Black Brianta - III. cena, nejlepší pole
Bea Blanche Jackie´s dream - II. cena
 
 
 
25. 10.   podzimní počasí nám zatím přeje. Pejsci jsou jako vždy nadšení a volný pohyb venku si užívají.
 
"praštěná" Blue a Luky
 
 
 
16. 10.   XII. Jihočeské derby retrieverů
Úžasný úspěch Beušky pod vedením paničky Ireny Majerové na Jihočeském derby. Bea pracovala po oba dny spolehlivě a derby vyhrála! Na podzimních i vodních zkouškách získala titul res. CACT. Holky jsou skvěle sehraná dvojka a já jsem na ně moc pyšná! Ještě jednou velká gratulace!
Mám radost, že skvělé pracovní geny, které nese Jackie se šíří dál. Její děti ukazují, že mají velkou vášeň pro práci. Jsem šťastná z jejich akčnosti a chuti pro jakoukoliv práci. Věřím, že tyto geny předá i Bea svým potomkům, kteří ponesou také název naší stanice. Bude se jednat o vrh D, který je plánovaný na jaro/léto 2018.
 
Bea Blanche Jackie´s dream - vítěz XII. Jihočského derby retrieverů - 2x res. CACT
 
 
 
 
 
27. 9.   Klubové všestranné zkoušky přinášení retrieverů Kyselka -Radošov.
Těchto náročných vrcholových zkoušek jsme se účastnili s Amandou, Aimee a Shadowem. Shadow je mladý a nezkušený a měl smůlu na vlečce srstnaté, kdy ho více zajímala čerstvá stopa spárkaté.
Amanda a Aimee předvedly krásné výkony. Obě zkoušky dokončili ve II. ceně a staly se tak všestranně lovecky upotřebitelné!
Zatímco my byli na zkouškách, zbytek smečky si užíval v Bratislavě. Měli se báječně a my ještě jednou moc děkujeme Hance a Peťovi za úžasnou péči o naše chlupáčky!!!
Love Is All Around Black Brianta "U" - II. cena 467 bodů - 9. místo (z 24)
Aimee Jackie´s dream "U" - II. cena 464 bodů - 10. místo (z 24)
 
 
nervozita před začátkem
 
           pohoda po klidech - první den za námi
 
nejdříve jdeme na pole a potom pohoda po handlingu na vodě
 
ranní pohoda v Bratislavském parku
 
 
18. 9.   Sezóna honů na kachny již začala.
 
sledovat jejich spolupráci je radost, mladí se krásně učí od starších a zkušenějších
   nejstarší a nejmladší členové smečky (Luky a Blue)
 
 
křídlatá se nejlépe loví ve skupince
 
   ani ve svém věku nemá Luky problém dohnat křídlatou kachnu
 
 
na zkušenou byl poprvé i Quinty, krásně se učil co má dělat
 
 
 
13. 9.   Dnes se Amanda stala babičkou. Pappy se v Polsku narodilo 13 štěňátek. Pappy je úžasná maminka, porod zvládla naprosto bez komplikací a o prcky se vzorně stará. Narodilo se 10 pejsků a 3 fenečky. V případě zájmu o štěňátko mne neváhejte kontaktovat, ráda předám informace.
Gratulujeme a přejeme hlavně zdraví štěńátkům i mamince a úžasné páníčky.
Štěňátka jsou ze spojení Ch AMAYA Jackie's Dream (Love Is All Around Black Brianta x Almanza Pirate Of The Caribbean) & Int Ch MultiCh Work Ch Compendio EYRAN  (Compendio Vanta Verona x Black Mica's For Those Who Dare).
 
 
9. 9.   V sobotu 2. 9. se konaly podzimní zkoušky ve Vacíkově, kterých se účastnila Irena s Beou. Beuška pracovala celý den krásně v samých 4 a na poslední disciplíně si paničku vychutnala, dostala 1 z kachny z hluboké vody a zkoušky dokončila ve III. ceně. Gratulujeme k úspěšnému dokončení zkoušek, krásnému výkonu a děkujeme moc za prezentaci.
Bea Blanche Jackie´s dream - PZ III. cena
 
 
 
8. 9.   V září začala sezóna lovu kachen, což si naši pejsci velmi užívají. Začali jsme večerními tahy na kachny. Ta jejich radost z možnosti být u toho je úžasná.
 
 
23. 8.   Klubové zkoušky vloh Tuřany - Dvorska. V neděli jsme se účastnili těchto zkoušek. Původně jsme měli jet jako podpora Hance a Quintymu, ale říkala jsem si, proč nepřihlásit černé ďáblíky, ať se taky začnou seznamovat s loveckými zkouškami. Naše výprava byla víc než úspěšná! Shadow i Chilli dokončili zkoušky v první ceně. Shadow s plným počtem bodů. Quinty také dokončil zkoušky s plným počtem bodů - Hani ještě jednou velká gratulace.
Černoušci mi udělali velkou radost, pracovali jako vždy s velkým elánem a chutí.
 
Arny Jackie´s dream "Shadow" - KZV I. cena
April Jackie´s dream "Chilli" - KZV I. cena
 
 
Shadow a Chilli
 
 
 
 
 
15. 8.   V sobotu nám odjelo poslední štěňátko miláček Cairo. Loučení bylo velmi těžké, hodně jsme toho spolu zažili. Ale vím, že v nové rodině se bude mít skvěle. Doma na něj čeká kamarádka Jessi. Takže po takové době ve smečce nebude doma sám.
 
 
5. 8.   V sobotu 29. 7. se konala v Žebětíně krajská výstava psů. Na tuto výstavu jsem se chystala již dlouho, ale vždy jsem propásla přihlášky. Letos jsme se konečně poprvé účastnili. Rozhodčí paní Lenka Frnčová. Shadow získal ve třídě otevřené krásný posudek a známku V2. Blue se také vystavovala ve třídě otevřené. Po dvou letech ve výstavním kruhu a předváděla se krásně. Získala známku V1 vítěz třídy (ze tří) a nakonec i titul krajský vítěz.
Po výstavě jsme se vydali s přáteli směr Vranov. Pohodový víkend plný zážitků, který jsme si všichni užili. Děkujeme moc!
 
Shadow - Arny Jackie´s dream
 
Blue - Blueberry Jackie´s dream
 
Cairo byl také s námi (domů odjíždí až o víkendu), vodu si náležitě užíval
 
voda, voda a zase voda - ráj pro pejsky
 
 
lovit vlny po výletních lodích je velká zábava
 
 
 
 
 
nezapoměli jsme navštívit také konopnou farmu válet se v písku to bylo něco pro Caira
 
 
3. 8.   V sobotu odjel do nového domova Candy. Je nám tu bez něj smutno, ale věřím, že se bude mít skvěle. Cairo tu zůstal sám, ale naštěstí mu to nevadí a řádí s ostatními členy smečky.
Candy cestu zvládl naprosto bez problémů a doma se rychle zabydlel. Krásný a šťastný život broučku.
 
 
27. 7.   Aimee se začíná vracet do kondice po štěňátkách. Začínáme pomalu cvičit. Celé smečce končí "štěněcí prázdniny", tak se pomalu vracíme do starých kolejí.
večerní pohoda po výcviku
 
ani naši důchodci nezahálí
 
Blue
 
 
tolik oblíbená voda, je jedno jeslti v kaluži nebo v bazénku, všude do ní vlezou
 
čekání při výcviku
 
Aimee
 
Chilli a Shadow
 
Amanda
 
 
25. 7.   V neděli 16. 7. se zúčasntnila Bea s paničkou klubových zkoušek z vodní práce. Holky si vedly skvěle, zkoušky došly v I. ceně! Irčo velká gratulace! Ukočírovat takové "éro", jako je Bea to chce hodně trpělivosti, času a ten správný přístup. Děkuji, že ho máš. Jste sehraná dvojka.
 
Bea Blanche Jackie´s dream KSZVP Dobříš - Rosovice - I. cena (164 bodů)
 
 
24. 7.   Loučení se štěňátky pokračovalo o víkendu. Holky už jsou v nových rodinách a nám zůstali pouze kluci.
V sobotu odjela do nového domova slečna růžová Caya
 
V neděli odjela do nového domova slečna červená Cranberry "Berry"
 
 
17. 7.   Dneska je to deset let co se narodil náš Lukásek. Luky jediné co si přejeme, aby jsi byl zdravý a byl tu s námi ještě spoustu let.
 
 
16. 7.   Dneska odjel do nového domova Cidík. Bude bydlet kousek od nás a snad se budeme potkávat společně na výcviku.
 
 
15. 7.   Nastal pro nás velmi těžký čas, čas loučení. Štěňátka odjíždí do nových domovů. Jako první odjela Coco Chanel domácky nakonec Coco. V sobotu odjel Cassis "Tim" a Cookie. Zlatíčka přeji vám šťastný život v milujících rodinách.
 
jako první odjela Coco
 
Cassis "Tim"
 
Cookie
 
 
11. 7.   Zahrádka je štěňátkům malá, už jsou dostatečně velcí, tak si užívají výletů. Jezdí v autě s maminkou a poznávají okolí. Výlet na cvičák si vyloženě užívali.
 
dospělí členové smečky nesmí samozřejmě chybět   
 
překážky nás baví už teď
 
výlet nás ale zmohl
 
voda je prostě super, nejen že se dá pít, ale bezvadně se v ní i koupe
 
odpolední svačinka
 
 
 
 
10. 7.   Ze štěňátek nám rostou zkušení zahradnicí. Evidentně usoudili, že na zahradě je málo stromů, tak hloubí díry na zasazení nových, umístění trávníku také není vhodné, bahenní lázně jsou lepší. Jsou to naši malí šikulové.
 
po pořádné práci je třeba si řádně odpočinout
 
 
7. 7.   Minulý týden nás navštívila panička krycího psa Meta s rodinou. Využili jsme příležitosti a nafotili naše zlatíčka v 6 týdnech.
 
Cranberry
 
Coco Chanel "Áňa"
 
Caya
 
Cid
 
Cairo
 
Cookie
 
Cassis
 
Candy
 
 
5. 7.   Jsou tak sladcí, když spí. Jinak už umí být pěkní čertíci.
 
 
 
4. 7.   Poslední fotky z pažitkového království, tentokrát od Katky. Děkujeme za ně.
 
 
 
Chilli, Quinty a Shadow
 
 
3. 7.   Ze štěňátek už máme malé medvídky. Jejich váha přesáhla 5 kg a blíží še k 6 kg.
 
holky pohodářky
 
 
 
2. 7.   Focení v záplavě fialové barvy si užíval také Endík (Barney). Krásny kluk z něj vyrostl.
 
 
 
1. 7.   Lumpárny a hraní nejen mezi sebou, ale i s ostatními členy smečky nemají konce. Počasí se nám trošku umoudřilo, tak se hry rozvrhují i během celého dne ne jen brzo ráno či pozdě večer.
 
strejda Shadow
 
 
večerní pobyt na zahrádce    
 
takhle naše miminka cestují na zahradu a ze zahrady   
 
pohoda před spaním
 
 
29. 6.   Po delší době nás navštivli Andík s rodinkou. Andík si krásně pohrál se štěňátky, s mamkou a ségrou. Mezitím jsem ho také ostříhala. A že kluk pěkně prokouknul.
 
Amadna, April "Chilli" a Andík
 
t
malý chlupatý medvídek
 
 
 
 
28. 6.   Vzpomínka na krásně kvetoucí pažitku.
 
Shadow
 
Chilli
 
Amanda
 
Luky
 
Jackie
 
Blue
 
 
 
27. 6.   Když nám to počasí dovolí štěňátka si užívají pohody na zahrádce.
chuť k jídlu jim rozhodně nechybí
 
   když ten ocásek je prostě k nakousnutí
 
    tunel je velmi oblíbená zábava
 
brácho ty jsi prostě k nakousnutí       
 
 
 
 
 
23. 6.   Štěňátka tráví hodně času nejen hraním si mezi sebou a s mámou, ale také s celou smečkou. Někteří dospěláci mají raději svůj klid a přítomnost štěňátek moc nevyhledávají, jako třeba Luky. A jiní využívají každou chvilku, aby si mohli hrát nebo se jen tak přitulit (hlavně flatíci).
 
     čas na svačinku
 
strejda Shadow - vždy připraven pečovat
 
 
22. 6.   Dnes je našim zlatíčkům pět týdnů. Váží téměř čtyři kila. Horké dny trávíme hlavně na zahradě ve stínu stromů. Dostali nové hračky a taky tunel, toho se nebáli a hned se dali na průzkum.
 
 
ségra ty jsi prostě k nakousnutí
 
Shadow a pan fialový
 
 
17. 6.   Když venku prší, tak se svačinka podává doma. Po svačině je třeba také řádně ochutnat sourozence.
nejen maminka pečuje
 
16. 6.   Štěňátkům jsou už 4 týdny. Seznamují se s novými chutěmi.
        hovězí maso mělo velký úspěch
 
 
 
 
 
15. 6.   Slunné počasí si štěňátka užívají na zahradě. Nejraději spí v trávě. Dečka zůstává prázdná. Seznamují se s lidmi, dětmi a novými psími kamarády. Čím dál více poznávají svět pomocí svých zoubků.
 
 
 
 
 
 
11. 6.   Štěňátka poznávají nové věci a prostředí. Už baští příkrmy a to čím dál civilizovaněji. A když jim zůstane něco na kožíšku máma nebo flaticí to nadšeně uklidí. Když je hezké počasí, tak štěňátka chodí i prozkoumávat zahradu.
 
 
 
 
 
 
 
 
5. 6.   V sobotu se Peťa s Amandou vydali do Švábenic na klubové lesní zkoušky. I přes teplo, které celý den panovalo Amanda pracovala s velkou chutí. Zkoušky dokončila v samých čtyřkách kromě vlečky ze které dostala trojku. Dostala také pochvalu za nejlepší barvu v celé skupině. Zkoušky dokončila v I. ceně s titulem res. CACT.
 
Love Is All Around Black Brianta "Amanda" KLZ - I. cena res. CACT
 
 
odpočinek o pauze
 
 
3. 6.   Štěňátka mají už 16 dní. Už i nejmenší fenečka překročila váhu jednoho kila. Očka mají krásně otevřená, z bedýnky se kromě pobrukování, vrčení ozývají také pokusy o štěkání a vytí.
 
 
 
 
 
 
 
30. 5.   Štěňátka krásně rostou. Už pomalu dělají pár sebejistějších krůčků. Všichni pejsci už koukají a fenečky mají očka pootevřená. Šest štěňátek překročilo váhu jednoho kila, a zbylá dvě se k této váze velmi rychle blíží. Bavlnky mají vyměněné za štěněcí oboječky. 
 
 
holky
 
kluci
 
 
26. 5.   Smutná zpráva! Z neznámých důvodů jsme přišli o zeleného chlapečka. Je nám to moc líto.
 
Ostatní štěňátka jsou vpořádku. Začínají se hlasově více projevovat. Objevují se pokusy o chůzi. Váha štěňátek se pohybuje kolem 800 gramů.
 
holčičky
 
kluci
 
 
24. 5.   Všechna štěňátka už váží přes půl kila. Umí se pěkně hlasitě projevovat.
Po zrušené rezervaci máme volnou fenečku a dále máme volné dva kluky.
 
 
 
 
22. 5.   Dnes jsou to 4 roky co se narodila Aimee. Dnes už je i ona sama maminkou devíti úžasných štěňátek. Aimee ty můj malý závisláčku hlavně hodně zdravíčka ti přejeme!
 
Štěňátkům je dnes pět dní. Všichni krásněn přibírají. Největší je po dnešním vážení slečna červená. Ta překročila hranici 600 gramů. Dalších šest štěňátek překročilo hranici 500 gramů a zbylé dvě se k této hranici už velmi blíží. Zatím hlavně spí a nebo se krmí. Je úžasné poslouchat jejich hlasové projevy. Jak dokáží spokojeně pobrukovat nebo hlasitě kňourat.
 
 
 
 
 
 
 
20. 5.   Ve čtvrtek se nám narodilo 9 úžasných štěňátek! Máme 6 pejsků a 3 fenečky. Aimee začala rodit po jedné hodině odpoledne a před půl sedmou bylo poslední štěňátko na světe. Porod probíhal ukázkově, Aimee se vzorně stará. Máme barvičky od světle zlaté až po sytě zlatou. Nejtmavější štěňátko je světle modrý pejsek. Váhově jsou velmi vyrovnaní porodní váhy jsou od 350 do 418 g.
Fenečky jsou označeny červenou, růžovou a oranžovou barvu. Kluci dostali zelenou, tmavě modrou, světle modrou, fialovou, hnědou a žlutou.
 
 
 
16. 5.   O víkendu 6. a 7. května jsme se účastnili klubové výstavy KCHLS v Humpolci. Byl to příjemně strávený čas s přáteli. V sobotu se výstavy účastnil také Endík. Z výsledků máme radost.
 
zlatý retriever
Barney Jackie´s dream "Endy" - třída otevřená V (18 psů) rozhodčí Mr. Ericsson (SWE)
Princess Jackie Chlupaté štěstí - třída veteránů VD/VD rozhodčí Mrs. Johnson (UK), Mr. Ericsson (SWE)
 
flat coated retriever rozhodčí Mrs. Johnson (UK), Mr. Scarpellini (I)
April Jackie´s dream "Chilli" - V1 CAC/V (10 fen)
Arny Jackie´s dream "Shadow" - VD/VD
 
Barney Jackie´s dream (Endík)
Anička, která Endíka běžně vystavuje chodila o berlích, tak ji zastoupila maminka a musím říct báječně. Spolu s Endym byly sehraná dvojka.
 
Princess Jackie Chlupaté štěstí
Jackie nemá v současné době kožíšek v kondici a stejně jako vždy by raději lítala po polích než v kruhu.
 
 
April Jackie´s dream "Chilli"
 
stále akční a bláznivá Chilli, takovou ji miluji
 
v sobotu bylo bahno, ale v neděli jsme si vyzkoušeli i běh v hustém dešti - což Chilli vůbec nevadilo
 
 
Arny Jackie´s dream "Shadow"
Shadow si v kruhu užíval s Peťou - děkujij za vystavení
 
Náš chlupatý team zleva: Chilli, Jackie, Shadow a Quinty s paničkou
 
na výstavě jsme si užívali pohodu i focení v pampeliškách
 
nejen na výstavě jsme trávili čas, ale také jsme navštívili místo věnované svému nejslavnějšímu přistěhovalci Hliníkovi v Humpolci, kde je i švestička z Hujerovi zahrádky
 
pohodová cesta domů
 
cestou domů jsme se zastavili u rybníka, abychom pejskům udělali radost
Shadow
 
Chilli a Jackie
 
 
15. 5.   Krajská výstava psů Hradec Králové. Této výstavy se účatnil Baddýsek. Získal ocenění V1, vítěz třídy, krajský vítěz a nejlepší pes VIII. skupiny FCI 2. místo. Katko děkujeme za krásnou prezentaci a gratulujeme k nádhernému umístění!
 
 
10. 5.   Dnes je to 54. den březosti naší Aimee. Holka už se nám pěkně kulatí. Zatím se drží v dobré kondici, tak snad jí vydrží až do porodu. Je čím dál mazlivější a přítulnější.
 
 
 
 
9. 5.   Pálení čarodejnic vyšlo na chladnější počasí. Ale ani to nás neodradilo od toho trávit čas venku s pejsky. Domů přišli spokojení a unavení.
 
 
 
hele Quinty dámy se prostě neobtěžují 
 
 
8. 5.   Poslední dubnový víkend se na cvičáku konaly sloučené zkoušky dle NZŘ a MZŘ. Zkoušek jsem se účastnila s Chilli a Shadowem. Dva moji černí a hlavně blázniví andílkové na zkouškách v jeden den. Kdo zná Chilli ví, že udržet ji chvilku na místě nebo chtít po ní, aby se soustředila pouze na jednu věc, je téměř nemožné. Ale ukázala, že je to holka šikovná, učenlivá a spolupráce s paničkou ji baví. Zkoušky jsme spolu zvládli. A to konkrétně ZZO (zkoušky základní ovladatelnosti). Jsem na ni nesmírně pyšná.
S Shadowem jsme skládali zkoušku vyšší a to konkrétně ZZO 1 (zkouška poslušnosti 1. stupně). Zkoušky jsme úspěšně složili. Je to moje černé zlatíčko, se kterým je opravdu radost pracovat.
Zkoušku BH (doprovodného psa dle mezinárodního zkušebního řádu) složil Endík (Barney) s paničkou. Blahopřejeme!
 
poslušnost s Chilli
 
poslušnost a Shadow
 
Endík (Barney) s paničkou
 
flatí účastníci zkoušek Hanka s Quintym (velká gratulace k ZZO) a Chilli s Shadowem
 
jeden ze splněných snů - moji dva miláčci úspěšní spolu na zkouškách
 
 
27. 4.   Aprílové počasí výletům moc nepřeje. Nás to přesto neodradilo a vyrazili jsme směr Pálava. Cílem byl výlet na zříceninu Sirotčí hrádek a odtud přes Pálavu na Dívčí hrady a zpět.
 
dobrá nálada nám nechybí
 
krásný výhled ze Sirotčího hrádku
 
 
skvělá dvojka prudilů - Shadow a Quinty
 
 
výhled z Dívčích hradů - to už jsme si užívali silný déšť
 
 
26. 4.   Velikonoční relax, voda, cvičení a hlavně hodně pohody. Hani a Peťo děkujeme
 
pohoda u Dunaje
 
Amanda
 
naše spokojená těhulka      
 
šťastný a spokojený dědula Luky
 
 
 
Luky má rád společnost
 
dvě moje lásky
 
 
Pekná cesta - začátek výletu
 
troška cvičení
 
Quinty také nezahálel
 
zlatíčko Jackie
 
 
15. 4.   Ani v loveckém výcviku nezahálíme.
Blue a Jackie - dcera s mámou - vášeň pro aport úplně stejná
 
Chilli - miluji její nadšení a vášeň pro cokoliv
když ještě nemám aport, tak aspoň šiška a paničko nezdržuj a pusť mě tam
 
 
nastávající maminka Aimee
 
Amanda
 
 
14. 4.   Troška výcviku poslušnosti občas není na škodu. Na cvičáku už začíná být příjemně teplo, takže nás to baví čím dál víc.
 
kladina - ta Shadowa velmi baví, ale nějak nechápe, že by měl chodit pomalu
 
skokovku už také skoro zvládá
 
Quinty s paničkou - správně sehraná dvojka
 
 
poslušnost v řadě by nám také šla
 
přivolání ve ztížených podmínkách - není problém
 
přivolání mezi míčky, pamlsky, granulemi, masovými konzervami
míčky byly velmi lákavé, ale páneček vyhrál
 
Shadow nástrahy také zvládnul a odolal
tak paničko dal jsem ti přednost, tak šup odměnu
 
pohoda po cvičáku
 
 
12. 4.    Dnes nám sono potvrdilo to, co jsem již delší dobu tušila. Aimee je březí! Narození štěňátek očekáváme kolem 19. května.
 
 
7. 4.   První jarní víkend jsme trávili v Bratislavě. Náramně jsme si ho užili. Děkujeme Hance a Peťovi za vše!
 
osvěžení v Dunaji
 
 
večerní krmení hladových šelem
 
Blue a její domácí pohodička
 
Pekná cesta - krásná vycházka lesem
 
 
krásně jsme si pocvičili
Jackie                 Quinty
 
Zuzka si pocvičila s Lukym a že jim to spolu šlo
pěkně předávka a pak odměna
 
Amanda                      Aimee
 
Chilli               Blue
 
Shadow
 
 
voda - tu si nikdy nenechají ujít
 
podběl - krásná známka jara  
 
 
vyzkoušeli jsme si také první letošní aporty z vody
Chilli
 
Shadow
 
Blue                  Amanda
 
Aimee                   Jackie
 
         Quinty
 
 
večerní Bratislava kolem Dunaje je kouzelná
 
 
28. 3.   Krásné počasí posledních dnů si užíváme hlavně venku. Což se nejvíc líbí samozřejmě našim chlupáčkům. Využili jsme příležitost opéct si první letošní buřtíky. Společnost nám dělali Hanka s Peťom a Quinty. Byl to opět skvěle strávený čas.
 
 
první letošní buřtíky - dohled chlupáčků je třeba
 
 
pohodové venčení
 
      příležitost ke koupeli se vždy musí využít
 
 
22. 3.   Výlet do Bratislavy, který opět stál za to.
 
spousta sněženek - prostě nádhera
 
 
 
Luky běhá po kopcích jako mladík - kéž by mu to ještě dlouho vydrželo
 
Železná studnička - tentokrát jsme zvládli všechna zvířátka
mlok                   divoké prase
 
jak je někde voda, tak pejsci nesmí chybět
 
Quinty
 
 
20. 3.   V sobotu byla Aimee nakryta krásným pejskem Metem. Pokud se vše vydaří můžeme se v půlce května těšit na nadílku zlatých klubíček. Více informací v sekci štěňátka GR.
 
 
19. 3.   Jaro se už rychle blíží. Na loukách máme vodu, svítí sluníčko, pěkně hřeje a pejsci si to náramně užívají.
 
Blue je živel - neustále v pohybu
 
 
18. 3.   Velká gratulace letí do Polska majitelům Pappy (Amaya). Stala se novou šampionkou Polska! Získala 2x po sobě na mezinárodní výstavě titul CWC a res. CACIB
 
 
Lucky
 
Krásné zprávy dorazili ze Švýcarska - Bruno (Bagheera) se tam má jako v ráji
 
 
Bea je velký mazlík
 
 
Biscuitek
 
 
 
27. 2.   Úžasný víkend strávený v Bratislavě. Klid, pohoda, vycházky, relax... Moc za něj děkujeme Hance a Peťovi!
 
bez procházky v lese by to nešlo
 
výlet na Železnou studničku byl skvělý, zpět jsme šli už za tmy, ale to nám nevadilo
Železná studnička stanoviště č. 2 veverka - příště snad stihneme všechny za světla
 
když už miska nestačí
 
ranní venčení v parku - to doma neznáme a zvládli jsme to bez problémů
v parku se kamarád vždycky najde  
 
Shadow
 
V Bratislavě prý už není sníh - pravda nebyli jsme v centru, ale na Kolibě. Velké množství ledu vadilo jen nám, pejsci s ním neměli sebemenší problém.
 
večerní pohoda :o)
 
 
22. 2.   Krásná vzpomínka na zasněženou zimu. Pejsci si ji maximálně užili.
válení ve sněhu - to je pohoda
 
máma s dcerou - Jackie řádí s Aimee i Blue, energie jí nechybí a jsme za to šťastní
 
 
"můj maličký" mazlík Shadow
 
 
Ani zima nás neodradí od toho si trošku pocvičit.
výcviku se pravidelně účastní i Marta s Endíkem (Barney)
 
 
naše výcviková parta - Endík, Amanda, Ricci, Chilli a Áres
 
 
6. 2.   O víkendu se konala mezinárodní výstava psů Duo CACIB Brno. V sobotu se výstavy účastnil Endík a v neděli Aimee a Baddy. Děkuji majitelům štěňátek za krásnou prezentaci naší stanice!
 
Sobota rozhodčí Fryckstrand Henric (SWE)
Barney Jackie´s dream (Endy) V4 z 9 psů
 
Neděle rozhodčí Korda František
Baddy Jackie´s dream VD
Aimee Jackie´s dream V ze 7 fen
 
 
25. 1.   Malá vzpomínka na silvestrovské vycházky. Dopoledne sluníčko, odpoledne na jiném místě námraza.
 
            Amanda a Shadow                                                            Shadow
 
    Blue a Shadow - nerozlučná dvojka ve vymýšlení blbin                    Lukásek a Amanda
 
 
to že mrzne nevadí - voda je super v každém počasí
 
 
flatí zmrzlinky
 
 
24. 1.   Sobotní ráno bylo mrazivé, ale vzhledem k svítícímu sluníčku příjemné. Dopoledne jsme vyrazili na cvičák. Shadow i přesto, že měl myšlenky spíše u háravých slečen pracoval krásně.
odložení za pochodu není problém ani ve sněhu   
 
 
23. 1.   Vycházky ve sněhu jsou super. Zvlášť když se připojí ještě kamarád Quinty. Ovšem vyfotit je všechny spolu, aby sledovali fotografa a ne přicházejícího psa je těžký úkol.
 
 
19. 1.   Krásná holka vyrostla se slečny růžové. Sisi (Annie) s kamarádkou na zahradě. Děkujeme majitelům za fotky.
 
 
3. 1.   Krásná slunná předsilvestrovská vycházka s Janou a Kardi.
 
zleva: Jackie, Chilli, Blue, Shadow, Aimee, Luky, Amanda a Kardi
 
lásku k vodě nezapřou
 
 
 
1. 1.   Poslední hon v loňském roce byl štěpánský. Den po roztání sněhu to stálo za to - mokro a bahno. Ale to nám nevadilo. Opět krásně strávený čas.
 
s holkama čekáme na začátek leče
  
 
jízdu na korbě už mámě krásně nacvičenou                              
 
 
Fotky od páníčků Baddýska - Baddýsek krásně dospívá.