Archiv 2014

 
30. 12.   I u nás konečně napadl sníh. Pejsci jsou z něj nadšení. Pro Aimee je to jeden z mála sněhů, které v životě zažila. Je z něj naprosto nadšená.
Flatíci i zlaťáčci mají aktualizované deníčky.
 
 
cvičit zvládáme i na sněhu a s úsměvem
 
27. 12.   Dnes přišly na řadu s vánočními fotkami zlaťáčci. Můžete je najít ve fotogalerii v jejich albu.
malá ochutnávka vánočních fotek
 
Aimee si umí užívat. Zatímco Lukásek včera pracoval na honu, ona si užívala pohodu.
 
poslední hon v letošním roce a opět na blátě
 
26. 12.   O Vánocích jsme vyfotili společnou fotku flatíků. A také jejich portréty. Najdete je ve fotogalerii. Dělají každý den velké pokroky.
 
Dostala jsem fotku z poslední leče (foto Jiří Fukan).

 

Přejeme šťastné, veselé, pohodové a klidné prožití Vánočních svátků!

 

23. 12.   Každé štěňátko od Jackie má ve fotogalerii svoji fotku. I když někteří stávkovali a fotit se nechtěli, přece jen se nám vyfotit všechny podařilo. Jackie bedýnku opouští jen na dobu venčení, nechce se od štěňátek hnout.
Jackie se rozhodla, že překvapení nebude schovávat na 24. pod stromeček, ale že nám ho nadělí o dva dny dříve. 22. večer se nám narodilo 9 štěňátek. 7 pejsků a 2 fenečky. Barvičky jsou od velmi světlých až po zlatou. Někteří pejskové jsou ještě volní. Podrobnější informace najdete v deníčku.
 
20. 12.   Dnes jsou to tři roky co se v chs Black Brianta narodila naše Amanda. Přejeme jí a také všem sourozencům z vrhu "L" všechno nejlepší, hlavně hodně zdraví i nadále milující páníčky a spoustu lumpáren.
 
19. 12.   Narození zlaťáčků se nám pomalu blíží. Jackie je mnohem klidnější i na vycházkách už neběhá. Ale chuť do jídla má pořád velkou.
59. den
 
Štěňátka rostou a krásně prospívají. Více informací v deníku.
 
16. 12.   Pravidelné novinky od štěňátek si můžete přečíst v deníčku, který najdete v sekci štěňátek FCR.
                                                                                                            sestra je dobrý polštářek
 
Jackie se pomalu blíží porod. Dle sona očekáváme méně početný vrh, ale nevím nevím, Jackie se hodně zakulacuje. Uvidíme jaké překvapení v bříšku schovává. Dnes je to 56. den.
 
V neděli dorazila Soňa s Vicky a Abbey, Janča a Anďa s Kardi a vyrazili jsme do lesa na vycházku. I přes velkou mlhu a bahno jsme si vycházku užili. Ani Jackie s velkým bříškem nezůstávala pozadu, i když flatího blbnutí se neúčastňovala. Více fotek je ve fotogalerii.
 
13. 12.   Dnes Peťa s Lukym vyrazili na hon. Pěkně si kluci mákli v tom šíleném bahně co je venku. Domů dorazili pěkně utahaní, ale spokojení z dobře odvedené práce.
 
Během zítřka vytvořím deník štěňátek, kde budou pravidelné informace z jejich života. Štěňátka krásně rostou. Největší cvalda dnes překročil 600 gramů.
 
12. 12.   Jackie se nám kulatí a užívá si pohodu. Válení na zádech ji stále baví.
 
Dnes nám odešlo za duhový most nejmenší štěňátko - pejsek. Ostatní štěňátka se mají čile k světu a krásně přibírají na váze. Amanda se o ně vzorně stará.
 

10. 12.   Dnes měla Amanda plánovaný den porodu. Datum dodržela naprosto přesně. V 7:55 ráno se narodila první fenečka. Porod zvládla naprosto bez problémů a rychle. První tři štěňátka se narodila během jedenácti minut. Za necelé dvě a čtvrt hodinky bylo deset štěňátek na světe. Celkem se nám narodilo 12 malých čertíků. Amanda se o štěňátka od první chvíle vzorně stará. Máme 7 feneček a 5 pejsků.

 

6. 12.   Čert ani Mikuláš nám žádnou nadílku černoušků nepřinesl. Amanda vesele baští a nevypadá, že by chtěla v následujících hodinách rodit. V porodní bedně se zatím spokojeně rozvaluje Jackie.
 
3. 12.   Zima a námraza udeřila i u nás. Pejskům to ovšem vůbec nevadí. Z jemného poprašku sněhu měli radost.
        Jackie už se začíná také pomalu kulatit                                                    Aimee
 
válení si užívá Jackie i Lukásek
 
Amanda se už na vycházkách chová klidně
 
 
56. den březosti
 
28. 11.   Amanda už začíná být pěkně kulatá a Jackie se začíná kulatit.
 
foceno 51. den březosti - kolik štěňátek se tam asi schovává?
 
foceno 37. den březosti - Jackie je víc a víc mazlivější a také žravější
 
24. 11.   Do sekce štěňátka jsem vložila k flatíkům i zlaťáčkům kalendář březosti, aby bylo vidět, jak se štěňátka v bříšku vyvíjí.
Jak se vyvíjí štěňátka v bříšku Amandy můžete vidět v tomto odkazu
 
Jak se vyvíjí štěňátka v bříšku Jackie můžete vidět zde
 
23. 11.   Obě naše těhulky si stále užívají vycházek a lumpačení. I když už pomalu zvolňují ze svého tempa. Začínají být žravější než obvykle. Jackie začíná být mazlivější.
 
Amanda se nám začíná pěkně zvětšovat        
Amanda, Luky, Aimee a Jackie
 
Letos to vyšlo tak, že loveckou sezónu na drobnou zvěř si užívá pouze Luky. Odvádí krásnou a hlavně velmi chuťovou práci. V sobotu jsme využili pozvání na Vysočinu. Byl to nádherný den strávený v těžkých terénech. Luky odváděl krásnou práci, kterou si velmi užíval.
 
 
 
17. 11.   Přidány informace k vrhu "B" zlaťáčků. Jako otce štěňátek jsme vybrali Vita.
 
15. 11.   Upravena sekce štěňátka. U flatíků doplněny informace o otci vrhu "A", kterým je Sparrow.
 
4. 11.   Máme za sebou úžasný víkend, který jsme s Amandou strávili na MVP v Praze. Amanda se po oba dny vystavovala ve třídě pracovní.
V sobotu posuzoval pan Hans Rosenberg ze Švédska. Amanda se krásně prezentovala a v kvalitně obsazené třídě získala V1 CAC.
V neděli posuzovala paní Eva Mjelde z Norska. Výsledek byl stejně úžasný jako v sobotu V1 CAC.
Mám z výsledků velkou radost. Byl to nádherný víkend plný příjemných zážitků
 
Love Is All Around Black Brianta - MVP Praha 2x V1 CAC
Foto: Petra Kotíková - moc děkuji za úžasnou fotku Amandy
 
28. 10.   Úžasný víkend za námi. Dorazila Monča s Pájou, Pájulínkem a chlupáčky.
Moni děkuji za fotky.
  
tak šup koukej nám ten pamlsek dát
 
chlupáčci zleva: Chunnýsek, Angus, Amanda, Aimee, Besinka, Luky a Beeba
 

15. 10.   Máme úspěšně nakryto. Teď už jen netrpělivě čekáme, až bude čas na ultrazvuk.

 

14. 10.   Lukyho tatínek Oskar je v jedenácti a půl letech stále v báječné kondici. Luky je mu vzhledově velmi podobný. I ten úsměv mají stejný.

vlevo Luky (7 let) vpravo Osky (11 a půl roku)
 
Stejný věk jako Osky má i Vicky (máma Jackie). Také se těší báječné kondici.
Osky a Vicky
 
 
12. 10.   Na začátku týdne jsme s Aimee absolvovali RTG. Už dorazily oficiální výsledky od MVDr. Šebka.
Aimee Jackie´s dream
DKK 2/1
DLK 0/0
OCD ramenních kloubů negativní
 
 
5. 10.   V sobotu jsme se s Amadnou vydali do Polského města Rybnik, kde se konala Krajowa Wystawa Psów Ras Myśliwskich. Cesta byla dosti adrenalinová, ale po příjezdu na místo nás čekalo krásné prostředí, příjemná společnost a celkově krásná atmosféra. Amandu jsem přihlásila do třídy pracovní. Hezky se prezentovala a dostala krásný posudek a titul CWC, nejlepší dospělá fena a také BOS. Amanda se tak stává čekatelkou šampiona Polska.
 
Love Is All Around Black Brianta - V1 CWC Najl. Dorosły Suka, BOS
 
30. 9.   Na středeční tah s námi vyrazila také Amanda. Byli jsme zvědaví, jak si poradí s křídlovanými kachnami a také jak bude pracovat současně s Lukáskem. První setkání s křídlovanou kačenou proběhlo ve vysoké trávě, krásně ji Peťovi přinesla a předala. Je to holka šikovná. Její práce byla jako vždy chuťová a plná nadšení. Čím více získá Amanda zkušeností, tím lépe jí práce půjde. S Lukáskem budou určitě brzo sehraná dvojka.
My s Jackie si tah užili jako vždy. Jsou to krásné chvíle, když spolu pozorujeme západ slunce nad vodní hladinou.
 
 
V sobotu nás čekal hon na kachny. Vyráželi jsme opět s Lukym, Jackie a Amandou. Už od rána nádherně svítilo slunce. Užili jsme si krásný den.
 
 
24. 9.   Krásný víkend je za námi. V sobotu dorazila Monča s Pájou, Pájínkem a chlupáčky Chunnýskem, Beebou a Anguskem. V neděli nás čekala klubová výstava retrívrů v Oslavanech. Zatímco já jela s Amandou na výstavu Peťa vyrazil s Lukáskem a Jackie na hon. Jackie pracovala poprvé pod Peťovým vedením a šlo jim to dobře.
Výstava byla dobře zorganizovaná. Flaty posuzovala Miss L.Jones - UK. S Amandou jsme nastoupili do početně obsazené (12) třídy otevřené. Amanda se moc hezky předváděla a dostala krásný posudek. Paní rozhodčí si ji vybrala i do užšího výběru.
 
Foto: Eva Černohubová

15. 9.   Lovecká sezóna na kachny už začala. Luky i Jackie jsou nadšeni. V neděli nám skoro celý hon pršelo. Ale špatné počasí nemělo vliv ani na radost z práce, ani na její kvalitu. Všichni jsme si hon užili.

 

10. 9.   Naše zlatá princezna dnes slaví 6. narozeniny. Holčičko naše zlatá přejeme Ti hlavně hodně zdraví a abys byla pořád taková akční a úžasná. Vše nejlepší přejeme také všem sourozencům.

 

9. 9.   Konečně jsme si našli čas a vyfotili pejskům nové postojové a profilové foto. A že už bylo na čase. Fotky najdete u každého chlupáčka v jeho sekci.
 
                                      Amanda                                                                                Luky
 
                                        Jackie                                                                        Aimee
 
Vycházky v teple jsou úžasné. Ale i když je sucho, tak naši chlupáčci nechtějí chodit domů čistí.
 
bahenní lázně jsou podle chlupáčků prospěšné pro srst
 

19. 8.   V sobotu se v Tuřanech konaly klubové zkoušky vloh. Měla jsem tak trošku drzý nápad a přihlásila se s Aimee. Po dvou letech jsem nastoupila na zkoušky jako vůdce. Nervozita samozřejmě udělala své. Ale i přes moji nervozitu a mladičkou nerozvážnost Aimee jsme zkoušky zvládly! Byl to báječný pocit opět být na zkouškách v roli vůdce. 

Aimee Jackie´s dream - KZV II. cena

 

15. 8.   Léto si užíváme

Jackie a Lukásek
 
Aimee, Amanda, Áres, Gucci, Jackie a Luky - krásné zakončení nádherného dne
 
                                pánečkovi závisláčci                               i když holky na tom nejsou o moc líp :o)
 

13. 8.   V poslední době o zážitky není nouze, akorát foťák zůstává doma. Na relaxačně cvičící den jsme si ho vzít nezapoměli.

miluji ty chvíle strávené s pejsky v přírodě
 
                                Luky pohodář                                                        Jackie, Amanda a Luky
 
 
goldení holky při práci - která je která?
 
 
bližší pohled víc napoví (v levo máma Jackie, v pravo Aimee)
 
práci si užívala i Amanda s Lukáskem
 

29. 7.   Nádherné odpoledne u vody, rybník byl jen náš, počasí příjemné. Pejsci si užívali vodu i cvičení s kačenou.

   ani prudký břeh nedělal holkám žádné problémy (Amanda a Aimee)
 
Jackie
 
 
Aimee
 
Ares, Aimee, Jackie a Amanda
 

22. 7.   Když pominuly tropy, vyrazili jsme k vodě. Po delší době jsme i trošku pocvičili. 

             Aimee - má úžasné nadšení pro práci                               Kdopak bude rychlejší? (Jackie s pánečkem)
 
                             Amanda                                                                Jackie s Aimee jsou si hodně podobné
 
              nerozlučná dvojka - na suchu i ve vodě                                       
 
hra na honěnou :o)
 

17. 7.   Dnes je to sedm let co se v Sedle narodil vrh "L" Chlupaté štěstí. Čas neuvěřitelně letí. Lukásku přejeme Ti hlavně hodně zdraví a úživej si života s celou smečkou jako doposud.

 

15. 7.   Výletem na zámek Hluboká naše víkendové dobrodružství neskončilo. Odpoledne jsme strávili u vody.

Aimee s Amandou jsou nerozlučná dvojka na suchu i ve vodě :o)
 
lumpačit vydrží dlouhé chvíle
 
Jackie s Lukáskem vodu také vždy ocení
 
 
Aimee a Lily
 
Luky
 
po náročném dni je třeba si řádně odpočinout - a kde jinde než v posteli
 
V neděli jsme se vydali na zříceninu hradu Dívčí kámen. Čekala nás cesta nádhernou přírodou. Hrad se nachází nad soutokem Křemžského potoka a řeky Vltavy. Z hradu je na celé okolí nádherný výhled. 
 
obyvatelky hradu
 
Jackie, Amanda, Luky a Aimee na vyhlídce
 
 
11. 7.   Více než po měsíci konečně čas na aktualizaci. Mohlo by se zdát, že se u nás nic nedělo, ale opak je pravdou.
Jedním z úžasných zážitků byl výlet na zámek Hluboká.
          
Když jsme si zrovna neužívali výletů, tak jsme trávili čas na zahradě.
          z Aimee už je velká holka                       jaká máma, taková dcera - holky toho mají tolik společného
 
příjemné zpestření večera - kosti
 

4. 6.   Chlupáčci si užívali víkend plný mazlení a tentokrát nejen s námi.

                    Zuzka s Lukáskem a Amandou                                                    Verča s Aimee
   
Jackie si mazlení užívá
 
Jackie v levandulích
 

22. 5.   Dnes je to rok co se narodil první vrh v naší chovatelské stanici - naše malá Aimee. Z malého klubíčka nám vyrostla velká rošťanda, která je hodně podobná své mámě. Holčičko přejeme hlavně hodně zdraví a spoustu radosti a lumpáren se smečkou.

 

13. 5.   O víkendu se konala klubová výstava KCHLS v Humpolci. Na oba dny jsme měli přihlášenou Amandu a v neděli i Aimee. Počasí se i přes předpovědi meteorologů vydařilo, nezmokli jsme. Organizace i atmosféra byla jako vždy na této výstavě skvělá.
V sobotu flaty posuzoval Mr. Andrzej Stepinski. Amanda se ve třídě otevřené krásně předvedla a získala první místo a titul CAC.
V neděli jsem nejdříve nastoupila do kruhu s Aimee. Goldeny posuzoval Mr. Bob Lane. Aimee získala krásný posudek a známku VD. Potřebuje stejně jako máma více času, aby dospěla.
Flaty posuzoval Mr. Attila Czeglédi. Amanda se opět krásně předvedla a získala první místo a titul CAC.
Mám z výsledků obou holek velkou radost. Byl to víkend splěných snů. 
Amanda se tímto stává čekatelkou šampiona krásy a také čekatelkou klubového šampiona!
 
 
sobota
 
neděle
 

25. 4.   Ani o velikonočních svátcích se naši chlupáčci nenudili. Užívali si mimo jiné i výcviku, který je tolik baví.

Amandina chuť do práce je úžasná
 
      za dobře odvedenou práci je třeba pořádná pochvala                          pánečku dej sem už ten míček
 
Jackie
 
Aimee má už 11 měsíců - náš malý andílek s velkým ďáblem v těle
 
Velmi oblíbená zábava ve volných chvílích - tak honem, už nám ten míček hoď!
 
krásně strávený den v zoo - pro holky první setkání s tolika zvířáty, moc jsme si to všichni čtyři užili
 
16. 4.   Anka Cup 2013
Amanda se loni zúčastnila pouze několika málo výstav a zkoušek, přesto v této soutěži získala nádherné umístění.

Dual Purpose FCR 5. místo
Výstavní fena FCR 4. místo
Pracovní fena FCR 6. místo
 
 
 
7. 4.   V sobotu se na Masarykově okruhu pořádaly Funway extrem offroad games. V rámci této akce proběhla i předvaděčka našeho cvičáku. My jsme se zúčastnili s Lukáskem a Jackie. Kromě poslušnosti Luky předvedl vyhledání a vyštěkání ukryté osoby a Jackie podávání předmětů jako jsou klíče, mobil či aport syrového vajíčka. Byla to povedená akce. Byla tam s námi i Amanada a Aimee. Hluk projíždějících aut na závodní dráze, která byla jen pár metrů od nás či hluk offroadů jim nedělal žádný problém.
 
poslušnost
 
Jackie bez problémů a nadšeně přináší klíče, mobil...
 
Aimee, Luky, Amanda a Jackie
 
2. 4.   Na začtku týdne jsem se s Aimee a Amandou vydala na návštěvu do chovatelské stanice flatíků Velvet Diamond. Jani děkuji za krásný den! Aimee a Amanda si pohrály a užívaly lumpáren. A já si užila mimo jiné také mazlení štěňátek. Mají tři týdny a volný je jeden pejsek (Velvet Diamond).
 
  
štěňátka se už začínají projevovat jako pěkní dřáčci
 
Rowe, Brain, Fleur a Amanda
 
Fleur, Rowe, Brain, Amanda a prchající Aimee
 

31. 3.   Neděli jsme si užívali pracovně.

            Aimee a její nadšení pro práci                                                  jen styl ještě musíme dopilovat :o)  
 
pracovali Lukásek i Jackie
 
aport krásného kříženého bažanta
 
 
konečně byl čas i na stříhání - chlupáčci krásně prokoukli
 

24. 3.   Nedělní odpoledne se opravdu vydařilo. Ani jsme moc nezmokli. Naše goldenky se vyřádily s Týnuškou. Všichni jsme si to moc užili.

Jackie, Aimee a Týnka
 

22. 3.   Aimee má dnes 10 měsíců. Z malé roztomilé kuličky nám vyrostla velká sebevědomá holka. Pomalu se seznamuje s prací a dělá nám velkou radost.

Vycházky za jarního sluníčka jsou hned pozitivnější, teda aspoň pro nás. Chlupáčkům je jedno jaké je počasí, vycházku si vždy maximálně užívají. Holky mají každá na své stránce nové fotky.

       ne, já se s mámou prostě fotit nebudu :o)
 
někteří den tráví tvrdou prací, jiní si užívají pohody :o)
 

12. 3.   Krásné slunné počasí chlupáčci tráví nejraději na vycházkách. Když se k tomu přidá házení míčku mají vždy velkou radost.

míčků není nikdy dost, tak pánečku nezdržuj a házej
 
                                                                                                       Aimee a Jackie - holky podobu nezapřou
 

3. 3.   O víkendu jsme si vyrazili s chlupáčky pocvičit. Holky byly nadšené a z práce měly velkou radost. Všechny fotky si můžeme prohlédnout ve fotogalerii.

Aimee má pro práci nadšení, celá máma :)
 
kačenka - to je zajímavější aport než dumík
 
Aimee a Amanda
 
naše sobotní sestava zleva: Kardi, Viky, Abbey, Amanda a Aimee
 
                                   Jackie
 
Jackie
 
 

28. 2.   S Jackie a Aimee jsme trávily pracovní den s pánečkem. Holky se rozhodně nenudily. Tolik zajímavých klacíků na okusování a věcí na zkoumání, to se jim líbilo.

        z hromady je nejelpší rozhled :o)
                      

25. 2.   Slunečné dny si užíváme my i chlupáčci.

máma a dcera - podoba se nezapře
 
 

16. 2.   Včera nádherně svítilo sluníčko. Jak jinak si ho lépe užít, než s pejsky venku.

                            Besinka s Jackie                                              Aimee s Amandou ( v pozadí Jackie s Lukym)
 
trénovali jsme i postoj
 
                      Amanda - 2 roky                                                                Aimee - téměř 9 měsíců
 

10. 2.   Víkend jsme si užívali pracovně. S Aimee a Jackie jsme řádili jak na loukách, tak na cvičáku na poslušnosti. Je radost pozorovat, jak obě holky práce baví. 

 

 

26. 1.   Mrazivé slunečné počasí si všichni užíváme.

v lumpačení jsou holky nerozlučná dvojka (Amanda a Aimee)
 
holky moje zlaté - ta podoba
 
 

18. 1.   Ráno jsme vstávali do tmy a šílené mhly. Ani to nás ovšem neodradilo vyrazit s Lukáskem na hon do bažantnice. Mlha se nás držela celý den, i když postupem času ustupovala. Luky byl jako vždy velmi natěšený na práci. Jeho spolehlivá práce nám dělala velkou radost. Celý den jsme si užili. Jani děkujeme za pozvání.

 

17. 1.   Krásné a slunečné počasí jsme využili k výcviku. Tentokrát si výcvik užívala Jackie a Aimee.

Jackie
 
Aimee (co se v mládí naučíš...)
 
Aimee
 
    po práci je třeba užít si zaslouženou odměnu - Jackie    
 
   vycházky si užíváme i přes neustálé bahno                                oblíbená činnost Aimee - hon na černou
 
5. 1.   Včera jsme se s Aimee zúčastnili Hanácké národní výstavy psů v Brně. Aimee se předváděla se svým typickým temperamentem. Obdrželi jsme ve třídě dorostu známku velmi nadějný. Mám radost, že jí pobyt v kruhu nečiní žádné problémy.
Na výstavu byla nahlášena i Amandu, ale tu jsem kvůli jejímu úrazu nevystavovala.
 

1. 1.   Aimee už není malé štěňátko, už je z ní velká psí slečna.

Aimee 7 měsíců
 
Amanda je blázínek hravý, který pořád něco nadšeně nosí v tlamičce.
Když jsme vytáhli autíčko na dálkové ovládání, Amanda usoudila, že je to ideální aport. Ona miluje pozornost a dobře ví, jak si ji získat :D